Tuesday, January 11, 2011

Tukar Nama Blog Dan Uniform Resource Locator


URL : http://skymobileirc.blogspot.com

Assalamualaikum buat semua blogger dan silent reader, entry kali ini berkenaan Uniform Reasource Locator singkatan dari URL yang sering kita gunakan. Blog Perjalanan Seorang Anak Bugis sudah 4 bulan lebih usianya, ada kawan-kawan yang bertanya kenapa guna url skymobileirc, susah sangan nak di ingat. Ok, sebenarnya saya gunakan skymobileirc ini kerana di webchat http://mobileirc.net saya di kenali sebagai sky @ KucingMalas, URL saya digabungkan kepada 3 bahagian iaitu nama saya (sky) + webchat (mobile) + Internet Relay Chat (IRC)  @ sky+mobile+irc = SkyMobileIrc HeHe memang payah nak ingat kan? So, saya bercadang hendak menukar SkyMobileIrc ini kepada URL yang mudah di ingat oleh orang lain, cuma .blospot.com di tetapkan atas sebab-sebab tak ada duit nak beli domain sendiri HuHu. Rasanya nama blog dan Description pun nak tukar.

Nama Blog : Perjalanan Seorang Anak Bugis


Description : Baca . Komen . Follow

Sekarang kerja-kerja pemikiran URL, Nama blog dan Desc nan bubuh apa ye. Korang ada idea tak? jom lah kongsi-kongsi.

Artikel yang berkaitan



2 comments:

  1. name url : meowmalas.blogspot.com
    description : yg komen .follow tu..npak mcm x brape ngam. cari laen ea. hehe

    ReplyDelete
  2. @SyedGraphiX Haha.. meowmalas?? baik punya.. ok jugak kn.. x terpikir lah.. thank :)

    ReplyDelete

 
© Copyright and Design by ellang
..:| Hak cipta terpelihara oleh http://ellangdesign.blogspot.com |:..