Saturday, January 22, 2011

Kenapa Saya Tidak Guna AutoBlogWalking

Assalamualaikum buat semua blogger, korang semua mesti sudah tau apa itu auto blogwalking kan dan mungkin ada diantara kita yang menggunakannya. Ada kawan-kawan yang bertanya kenapa saya tidak suka guna sistem blog walking ini dan ada juga yang nak bagi percuma.

Disini saya huraikan sedikit kenapa saya tidak gunakan auto blogwalking.

1. Bila kita menggunakan sistem blogwalking kerja-kerja blogwalking memang mudah tapi setiap sistem ada baik buruknya. Bila saya guna auto blogwalking ni saya tidak dapat baca entry terbaru kawan-kawan, saya pun nak juga tahu apa yang terjadi di antara mereak.

2. Tidak dapat mengeratkan silaturahim antara blogger lain. Bila gun auto blog walking ni kita tak dapat berkenalan dengan owner blog tersebut. Kita mesti nak tahu juga siapa yang punya blog kan?

3. Kita tidak tahu perjalanan sesebuah blog yang kita lawati. opps!! sorry kalau kita guna sistem blogwalking mungkin kita tidak tahu perjalanan sesebuah blog tersebut.

4. huik dah tak larat lagi nak menghuraikan tapi yang pasti ada banyak lagi kekurangannya.


Cara saya berblogwalking :

1. Melalui cBox dan ShoutBox. kan dah ada link blog kawan-kawan dekat situ.
 

2. Menggunakan blog yang saya follow
 


3 melalui Follower.
 

Ok itu sedikit sebanyak yang sering saya gunakan untuk blog walking, Sebenarnya ada banyak cara lagi cuma itu sahaja yang saya listkan untuk hari ini.


Artikel yang berkaitan



8 comments:

  1. bagusnya..x yh la kita wat scara menipu
    x baik..useless walaupun traffik tinggi
    tp watpe kan..x friendly lngsung

    ReplyDelete
  2. betol Xcyber.. yang paling penting dpt ramai kwn2 baru.. slow2 nti lelame trafik up jugak tu kalau dah ade pengunjung tetap :)

    ReplyDelete
  3. blogwalking pon ada auto? kalo camtu ada auto entri -writing jugak, no point being blogger kot

    ReplyDelete
  4. @Juli.. auto bermaksud disini kita xyah layari blog org utk tinggalkan msg di cBox, dgn mengunakan software autoblogwakling kita perlukan url blog sahaja dan masukkan ke dalam software tadi dan software tadi automatik sent msg kita ke cbox url yang kita masukkan tadi. :)

    ReplyDelete
  5. blogging la secara jujur jangan 'selfish' betul x

    ReplyDelete
  6. @S.U.D.@.I.S betul tu.. sya sokong :)

    ReplyDelete
  7. blogging secara jujur memberi keuntungan bersama..

    ReplyDelete
  8. salam semua,saya bila blogwalking mesti singgah kat ruang koment,shoutbox tu untu chat je

    ReplyDelete

 
© Copyright and Design by ellang
..:| Hak cipta terpelihara oleh http://ellangdesign.blogspot.com |:..