Friday, November 26, 2010

Tips Menjaga Laptop Kesayangan Anda


1. Elak guna laptop sekiranya rumah anda grounding tidak baik semasa guruh kilat. Boleh menyebabkan litar pintas dan kerosakan pd komponen power supply unit dan wired network card bahkan keseluruhan board dan komponen dalaman. 

Wednesday, November 24, 2010

Aku Bukan Artis Kenapa Korang Dok Perati Aku

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca blog. Dah baca tajuk entry belum? hehe hari ini nak cerita pasal itu gosip di facebook. Entry ini bukan bongkak atau takbur ok, cuma sekadar luahan si penulis.. ye lah, nak luah kat sapa lagi kalau bukan di blog yang tercinta ni kan. =)

Earning Yang Pertama Bagi Nuffnang


Assalamualaikum pada semua rakan bloger. Semalam nuffnang bagi EA untuk blog Perjalanan Seorang Anak Bugis

Papa Pulanglah Aku Merindui Mu

Pa, sudah 20 tahun papa tidak melihat kami disini, Bagaimana keadaan papa sekarang? Apa khabar makcik yang papa sayang itu? Adakah udara di sana begitu nyaman sehingga papa lupa akan kami di sini.
Pa, Semenjak 20 tahun lalu iaitu terakhir kami melihat papa dan sekali gus memisahkan ikatan papa dan mama. Papa tidak pernah mengunjungi kami disini tempat isteri dan anak-anak papa membesar disini.
Pa, apa dosa kami sehingga bigini nasib yang kami alami? Apakah dosa mama sehingga tergamak papa meninggalkannya?

Tuesday, November 23, 2010

Cinta itu indah atau menyakitkan?


Setiap orang mempunyai makna cinta yang tersendiri. Ada yang kata, cinta itu menyakitkan dan jangan kau hampirinya. Tetapi, ada juga yang kata, cinta itu mengasyikkan sehingga kau akan terbawa-bawa dengan ombak asmaranya. Dan ada juga yang kata, cinta itu indah dan tiada ungkapan yang dapat menyatakan maksud cinta yang sebenar.

Thursday, November 18, 2010

Tag Dua Puluh Lima =)

Assalamualaikum dan salam jumaat bagi umat islam dan pada semua bloger semoga anda sentiasa sihat walafiat. Hari ni KucingMalas kena tag lagi, Kali ini dari seorang awek cun Dira Gmj

Jom Join Award

Tajuk Award : Jom Join Award Bombastic
Orang yang Tag Saya : Isteri Abang Manis
Tarikh Tamat : 31/12/2010

********

Wednesday, November 17, 2010

Mood Happy

Assalamualaikum pada semua bloger malaysia. bloger indonesia, and semua bloger also. Alhamdullilah berkat Rahmat yang maha Esa kita selamat menjalani hari raya aidil adha semalam. Tadi lepas jew solat subuh saya terus buka lappy dan update blog, Sebenarnya semalam lagi nak update tapi blackberry saya kena virus pula tak dapat nak transfer picture from BB to lappy via bluetooth. Semua file .jpeg jadi jpeg.rem ntah kenapa.

Tuesday, November 16, 2010

Sepatah Kata Romantik



Pagi yang cerah ketika bersamamu
malam yang indah ketika mendengarkan suara mu
hati yang bahagia ketika memiliki mu selamanya

================================

Monday, November 15, 2010

Semat Menyambut Hari Raya AidilAhda Buat Semua.

Bila Unta dah tak selera makan…
Kambing mula resah.. Lembu pura-pura gelisah.. 
Ayam je nampak cool! 
itu tandanya Hari Raya Korban dah nak dekat..
Selamat Hari Raya AidilAdha!!



Sunday, November 14, 2010

Kisah Ku -KucingMalas-

Assalamualaikum Para bloger yang di hormati semoga anda sentiasa sihat walafiat. Atas permintaan seorang kawan, saya di minta untuk tuliskan profile lengkap di sini (Kira macam biodata lah kan hehe). Dilahirkan pada tahun 1988 Last study Diploma Teknologi Maklumat. Pernah bekerja sebagai Pembancuh Air di KopiTiam Angsana Skudai, Lepastu dapat jawatan Perunding kewangan di AmBank. (kerja penat tapi gaji siput jew)

Saturday, November 13, 2010

Cinta Di Mata Anda

Tajuk Kontest : Cinta Di Mata Anda
Penganjur : MHZ Cool FM
Tarikh Tutup : 16/11/2010
**********

Friday, November 12, 2010

Follower Bertuah GiveAway

Tajuk Kontest : Follower Bertuah GiveAway
Penganjur : Aainaa Nadirah
Tarikh Tamat : 21 November 2010

********************

Thursday, November 11, 2010

Contest My Bestfriend ^_^

Tajuk Kontest : Contest My Bestfriend
Penganjur : Cik Bulat @ CB
Tarikh Tutup : 12 November 2010
Maca pernah tengok la muka cik Bulat ni tapi di mana ya???

****************************************

Dapat AwardLagi? Aiyark!

Atas permintaan diri sendiri Cik Siti Mashita tag saya untuk Award ni. "Siti Mashita" nama ni mengingatkan saya tentang seseorang, Orang yang saya selalu buli masa di tingkitan 4 Akasih. Hahaha ingat lagi masa Cikgu Bahasa inggeris mengajar dan menunjukkan gambar arnab  "what is this" dia jawab "this is the Arnab" saya pun tergelak kuat-kuat HaHaHaHaHaHaHa!!! sejak hari itu saya panggil dia This is the Arnab. Ok berbalik pada cerita pasal award ni nak dapat kena pulak jawab soalan. Ini antara soalannya.

# berikan 1 nick name untuk sy #
::: Hello Kitty :::

# ucapan untuk pemberi award ini #
::: Terima kasih sekalung budi pada cik Siti (Berbudi lah sangat hehe) tHanks ya =)  :::

# berikan 6fav artis / singer / group yang korang minat #
::: Farid Kamil + Cat Farish + Lisa Suriati + Samsons + Aisad + Kangen Band + Wali Band :::
# Pastu dia suh Tag pada 10 orang #
Ok, pertama sekali saya minta maaf pasal tag-tag ni ya sebab sebenarnya saya baru jew dalam bidang blog ni.
Ke2 saya tak ada kawan yang ada blog. 
Ke3 saya nak pass pada yang follow saya tapi takut dorang marah pulak
Ke4 kang dorang cakap saya ni memandai je pass.
Ke5  saya memang tak ada kawan.
Jadi kesimpulannya: Saya tak dapat pass award ini pada sesiapa.

Ada tak yang nak jadi kawan ngn saya? Saya nak pass Award ni sekarang pada korang.
Terima Kasih.

Wednesday, November 10, 2010

Saya Suka / Tak Suka Blog Yang??

 KucingMalas


Assalamualaikum. Hari ini enrty saya "Senggal" sikit bukan nak mengutuk tapi sekadar panduan kita bersama dan entry ini untuk saya sendiri, tiada kena mengenah nak menjatuhkan mana-mana pihak.

Saja selalu buat blogwalking, Wah banyaknya blog cantik-cantik. Disini saya nak listkan blog yang saya "TAK SUKA" dan yang "SAYA SUKA"

-> Tak Suka:
1- blog yang meletakkan muzik - memang best bg sesetengah orang tapi yang masa saya ni dah lah musik kat laptop on pastu buka blog yang ada musiz jadi bercelaru dah muzik saya. Laju mejayu dah jadi lagu korea pulak jadi untuk mengelakkan jadi benda ni saya terus close "X" blog yang ada muzik tadi sampai tak sempat nak follow dan tinggalkan jejak. Maaf ya.

2- Loding page terlalu berat - ini lagi sampai setengah jam tunggu pun tak terbuka huhu hilang mood saya nak teruskan jelajah blogwalking terus close "X" blog tu.

3- Rasanya itu dua jew kot.

-> Saya Suka:
1- Blog yang berwarna-warni - haha kalau jumpa blog ni macam sayang lak nak close "X"

2- Banyak Fakta dan tutorial - kalau jumpa blog ini kengkadang sampai berjam-jam lah kat situ sampai habis semua antry di baca. Saya sentiasa mencari sesuatu yang mendatangkan faedah.

3- Blog yang merapu - Hahaha tahniah pada orang-orang yang merapu kat blog dorang buat saya nak campak laptop ini ke longkang hahaha.

Fasha Sandha Kena Rogol

Slot Akasia : Chinta

Teraju utama drama Chinta TV3 yang juga menggalas watak Chinta adalah Fasha Sandha, manakala pelakon lain yang turut membintangi drama bersiri 28 episod itu termasuk Azhar Sulaiman, Ezany Nizariff, Ady Putra, Natasha Hudson, Zain Saidin, Fadzilah Mansor dan Zarynn Min. Nampaknya watak Fasha Sandha cukup mencabar sepanjang kariernya sebagai pelakon. Saya sebenarnya tak lah minat sangat pada Dasha Sandha ni tapi di sebabkan jalan cerita China membuatkan saya terus follow drama ni.

Monday, November 8, 2010

Saya Dan Kenangan

Assalamualaikum warga bloger dan warga reader. Alhamdullilah atas kurnia Allah, keizinan rahmatnya saya dapat menulis dan sekali gus update blog ini lagi. Semalam saya duk kemas-kemas bilik bersihkan sana sini (Kerajinan melanda diriku) terjumpa lak gambar lama-lama, gambar masa budak ingusan lagi hahaha lawak jew kalau di tengok nak di bandingkan sejaran memang jauh berbeza. Kalau dulu tak kisah pun pakai baju besar tu sampai lutut dan guna kasih besar haha macam badut pulak. Sekarang?? perh dresing tak keluar jalan lah kalau tak ada baju yang sesuai untuk keluar huhu. di bawah ni antara gambar masa saya darjah 6 ft budak darjah 5 buat lawatan sambil belajar di porim kota kinabalu.

Subjek: saya.
 Subjek: jib, juda', (saya lupa mana orang yg di tengah tu) dan rabe'

Subjek (dari depan sebelah kanan)
Bryan, ambo', jib,
(belakan sebelah kanan) Zul, asok, jan, saya.

Subjek: saya. yang di belakang baju putih tu bryan,
yang budak kecik pakai baju adidas yang comel tu nama
jibrill.. wahh!! nama malaikat beb!! tapi kami panggil jib jew lagi macho.

Subjek: Fatma, saya.huik ada lagi c jib ngn bryan di blakang hahaha

Subjek: jib. Fee wiet!! pengan bunga beb haha macam cerita romeo & juliet lak.

Subjek (depan sebelah kanan): Jib, saya, (saya lupa nama budak baju putih tu)
(belakang dari kanan) bryan, asok (kuang ajo tul, kaki tu! :@) jan (haha xda kepala)

Subjek (dari depan): Ambo', jib, (lupa nama), saya, Arafah, jan dan Zul

Subjek: Saya dan Jib

Subjek: Saya dan jan

Subjek (dari depan): Bryan, Cikgu Fitri, jib, jan dan Zul (tangan macam superman terbar haha)

Subjek (dari dakan): Suriani, Fatmawati, Judaini (juda') dan Murni (ni sepupu saya,)

Ha ni time nak balik dah ni. Amik gambar ramai2, 
saya tak ada dalam ni sebab saya tukang amil gambar hehe.

********************************************
Nota Kaki: Kalau member2 yang ada muka dia dlm ni nak amik tolong "KLIK" gambar tu dulu bagi besar pastu "Save Picture As" -> save kat komputer korang pastu back untuk ambil gambar yang lain. =)
(apa2 hal sila tinggalkan komen d bawah ni)
********************************************

Sunday, November 7, 2010

Khas buat orang yang dalam bercinta

1. Setiap kali anda bangun tidur time pagi anda terus teringatkannya.

2. Setiap kali telefon berdering, setiap kali itulah anda berharap dia yang memanggil... 

3. Anda terlalu memikirkan tentang si dia yang sudah jauh pergi, setiap hari, setiap masa. Lupakanlah orang yang tak sudi. Sudah tiba masanya anda memikirkan tentang masa depan emosi anda yang bercelaru itu.

4. Anda tak henti-henti bercakap mengenai bekas kekasih anda, tidak kiralah..yang baik atau yang buruk tentang perangai dan perihal si dia. Kasihanilah orang yang terpaksa mendengar cerita basi anda itu! Jangan jadikan bekas kekasih anda sebagai topik perbualan

5. Surat, hadiah, nota, SMS, gambar...mengingatkan anda memori bersama si dia. Bagi insan yang lemah emosi seperti anda, jangan simpan lagi apa-apa sahaja benda yang boleh mengingatkan anda kepadanya. Sebaik-baiknya, simpan semua surat, gambar atau hadiah pemberiannya ke dalam kotak dan sorok jauh-jauh! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Bukan senang nak melupakan kekasih lama yg amat disayangi tapi sampai bila nak megenang org yang dah pergi meninggalkan kita tanpa menoleh walaupun seketika. Memang senang nak cakap, nak buat memang payah sekali. But why not we try, untuk melupakannya & menerima cinta baru yg mungkin lebih baik dari dulu. Kalau tak cuba mana tahukan?

So, hari ni saya nak berkongsi tips untuk melupakan bekas kekasih yang satu ketika dahulu dialah insan yang paling disanjungi. Berikut adalah beberapa tuntunan yang perlu dilakukan apabila hati kamu masih tidak aman.

Anda bersedia melupakannya bila…

Setiap perkara yang dilakukan akan membuatkan kamu mengingatinya kembali. Singkirkan dia daripada lamunan dirimu dan simpan foto-foto kamu berdua mahupun hadiah-hadiah pemberiannya di satu tempat yang lebih jauh dari jangkauan dan pandangan mata.
Jangan lupa padamkan nombor telefon bimbitnya daripada genggam kamu. Termasuklah juga khidmat pesanan ringkas (SMS) dan pesanan suara darinya.



Bila ada benda-benda atau sesuatu yang tidak dapat disingkirkan dari ingatan, mahu tidak mahu akan membuat kamu teringat kembali kepadanya. Misalnya lagu kenangan anda berdua disiarkan kembali dicorong radio, jangan sampai membuat kamu tergilakannya kembali dan berasa sedih meratapi nasib yang menimpa. Ia kerana, hal itu tidak kena pada tempatnya.


Apabila mengetahui si dia sudah mempunyai pengganti, sememangnya wajar untuk kamu melahirkan perasaan cemburu. Perlu disedari, kamu terpaksa merasakan bahagia yang dicari telah lepas dari genggaman si dia dan sudah tiba masanya untuk kamu melakukan perkara yang sama.


Sikap kamu yang suka membanding dengan teman lain sepatutnya disingkirkan. Jangan sesekali membandingkan sikap, perangai atau tingkah laku teman baru dengan bekas kekasih. Hal ini terjadi apabila kamu belum bersedia untuk menjalinkan hubungan bersama, kamu akan menggunakan pelbagai macam alasan


Kebiasaannya, kamu akan menghabiskan cuti hujung minggu bersama, tetapi kini anda terpaksa keseorangan.
Bagaimana saya dapat menjalani hari tersebut tanpa seseorang di sisi? Sebenarnya perasaan cemas tersebut akan hilang dengan sendirinya. Kamu harus menyedari bahawa sememangnya sudah ditakdirkan kamu hidup bersendirian dan harus menikmati hujung minggu dengan sebaik-baiknya.


Pada umumnya, wanita cenderung mengingati setiap perkara yang dilakukan bekas kekasihnya. Untuk melupakannya, kamu harus mengingati setiap perkara buruk yang ada pada dirinya.
Misalnya, dia seringkali mengutuk diri kamu, membandingkan penampilan kamu dengan rakan-rakan, mengeluarkan suara yang tinggi atau tiada ketepatan masa.


Walaupun pelbagai langkah telah dilakukan untuk melupakan dirinya, namun ingatan terhadapnya sentiasa bermain difikiran. Luahkan masalah kamu itu kepada rakan-rakan yang boleh dipercayai dan jangan sesekali menyimpannya di dalam hati. Takut nanti anda pula yang merana. Dengan cara sebegitu, ia sedikit sebanyak dapat menghilangkan kehadiran si dia dari fikiran kamu.


Eh bukan bulan madu ye, nanti dah kawin baru bulan madu huhu... Kita selalu memikirkan bahawa perpisahan itu tidak akan berlaku sekiranya pasangan memahami hati budi dan bertolak ansur. Masalahnya kini, kamu sudahpun memutuskan hubungan cinta dan tiada gunanya lagi untuk berbicara tentang diri si dia. Lebih baik kamu mencari pengganti dan ceritakan hal ini kepada teman-teman lain. Siapa tahu mereka mungkin mempunyai kenalan yang mirip seperti yang kamu gambarkan?

 ***********************************
Nota Kaki : Saya pun sebenarnya baru 2 bulan putus cinta ekekeke... Jadi sama2 lah kita cari pengganti
yang lebih baik dari yang terdahulu. Amin.
Kalau ada nak komen.. Komen jew.. =)

Saturday, November 6, 2010

SuaraPeople[Dot]Com sangat Gempak


“Kontest Tulis & Menang adalah Sponsor By:

          Assalamualaikum dan salam sejahtera pada semua bloger Malaysia, bloger-bloger tegar, bloger-bloger kurang tegar, bloger-bloger tak tegar dan pada semua yang terlibat dan terbaik dari ladang. Saya kategori bloger kurang tegar hehe banyak juga blog yang saya buat tapi tak ada yang berhasil harap-harapa yang ini akan berhasil sebab daripada tinjauan ramai kawan-kawan yang beri sokongan secara langsung dan bukan secara langsung maksud saya bukan secara langsung ni kawan-kawan yang duk komen dan tinggalkan massage dan follow itu pun antara penyebab blog ini masih lagi berharap itu hidup. Saya teringat satu kata kawan bloger ini dia cakap "Kalau engko nak blog engko ada pengunjung, engko kena la kunjung blog orang lain jugak, cari maklumat yang bermanfaat dan kaji apa yang dorang tulis, lagi satu engko jangan malas-malas nak renovate kata orang melayu "Ubahsuai" blog engko. Orang suka yang unit" macam cerita lain dari yang lain lah ni. Blog Perjalanan Seorang Anak Bugis saya buat simple je, saya tak nak nanti loding page dia berat dan membuatkan korang bosan tertunggu-tunggu.
Jadi mula hari tu saya pun duk seach kata orang melayu mencari "Mencari sesuatu yang hilang" hehehe.

        Tiba-tiba saya terbuka blog SuaraPeople dorang duk buat satu kontest bertajuk "Anda tulis, Anda menang" baca..baca..dan terus membaca..oh rupanya ada hadiah antaranya ditempat pertama wang tunai RM150, kedua RM100 dan ketiga RM50 wauoooo!! memang gempak lah macam ni. Korang try je lah bukan mati pun kalau tak terpilih jadi pemenang. Saya join Kontest ni sebab pertama nak sebarkan SuaraPeople[Dot]Com punya blog sekurang-kurangnya kalau korang tak pernah lagi pergi ke blog mereka dari sini pun korang tahu "ada rupanya blog SuaraPeople dan Gempak[Dot]Com" Kedua sebab dorang ni orang melayu. Ha!! ni yang paling saya banggakan, bak kata mak saya "kita kena tolong orang melayu" sebab melayu takkan padam di mata dunia dan jangan lah jadi "kawan makan kawan" jangan jatuhkan orang lain untuk kepentingan diri sendiri. Ketiga mereka dari golongan orang malaysia macam dalam iklan TV3 "Kita anak malaysia" korang tak rasa bangga ke kalau ada blog-blog macam blog SuaraPeople dan Gempak[Dot]Com dari malaysia ni terkenal di merata dunia. Perhh!! syabah lah kat SuaraPeople dan Gempak[Dot]Com. 

        Ini kontest yang saya pertengahkan untuk SuaraPeople dan Gempak[Dot]Com dimana kesenian dan icon-icon yang boleh di gunakan di blog mereka.

1) Bunner 400x100 pixes/inci 

2)  Intro 800x600 pixes/inci

 P/S sesetengah pic belum saya uplode. So kalau korang nak join Kontest ni KLIK SINI <- SuaraPeople




Gagal Login nuffnang

Dah beberapa kali cuba untuk log masuk di nuffnang tapi gagal. saya masih gagal untuk terima email pengesahan nuffnang, kenapa lama sangat dia nak hantar sedangkan dalam sistem dorang akaun saya dah aktif. Bila login dia akan keluarkan massage:

Log Masuk Gagal!

Cubaan log masuk anda tidak berjaya, mungkin disebabkan e-mel atau kata laluan yang diberikan tidak sah.
Sila cuba lagi.
 Bila saya cuba untuk create akaun semula dia bagi massage macam gambar di atas.

Lagi Pasal Nuffnang

Salam pada semua bloger-bloger malaysia, Semalam saya ada mengemukakan pasal nuffnang dan banyak respon dari kawan untuk tolong saya pasal benda ni terima kasih pada yang bagi komen kat bawah tu tak lupa jugak pada yang hantaar hantar email nak terangkan benda nuffnang ni. Termenung seketika lihat email yang banyak di hantar dalam hati berkata "dari apa yang saya lihat di email ni secara tidak langsung bloger-bloger ni semua baik hati". Kenapa? ye lah sebab sanggup terangkan benda-benda remeh ni pada saya walhal dorang bukan tahu kenal pun siapa saya. Mungkin sebab hubungan sahabat dalam blog kot dorang tolong dan nampak sangat dorang ni tak kedekut ilmu pengetahuaan. Semoga Allah sentiasa limpahkan rahmat dari ilmu korang. partama nak ucap terima kasih pada Faiz tapit yang sanggup resent banyak-banyak email nak terangkan lebih lanjut pasal nuffnang hehe thank bro. lepastu pada YatieOwner, e1-Tribe, CikguFiq, GKSB, terima kasih jgak ya. Tak lupa jugak c zty,  Touya hehe walaupun tak berapa tau tapi tolong terangkan jugak.

Saya nak cakap sikit lagi pasal nuffnang. Tadi saya dah buka akaun nuffnang dan isi semua yang dia nak pastu klik butang "Hantar" dan dia kuar macam ni.

Pastu saya buka email tapi malamnya malangnya email pengesahan daripada nuffnang belum saya terima dah tengok kat spam, junk pan pun di trash pun tak ada. Kanapa ya? Boleh tak kalau kita daftar baik dengan menggunakan email yang sama? saya daftar di bahagian BLOGER bukan bahagian ADVERTISE betuk betul kah tu? Tolong ya.

Friday, November 5, 2010

Tolong Aku Pasal Nuffnang Dan Churp-Churp


Assalamualaikum para bloger-bloger tegar, Bloger-bloger kurang tegar, Bloger-bloger tak tegar di sini yang mohon bantuan Tuan/puan, Saudara/Saudari, Pakcik/Makcik, Abang/Kakak, Mak/Mak sedara, Adik beradik dan sekalian yang berada di buka bumi ni huhuhu.. Entry saya malam nie nak bincangkan sikit pasal bendang benda nuffnang ni. Saya baru lagi dalam bidang blog ni dan masih terkapai-kapai pasan pasal benda ni. Saya ada gak serve-serve blog member-member lama, member-member baru kenal yang bukan member pun saya godeh-godeh gak ternyata blog mereka ada satu belebihan kelebihan di mana setiap blog ada tulis "saya siarkan iklan nuffnang" dan logo seperti yang tertera di atas tu. ok di pendekkan cerita:

soalan pertama boleh tak korang terangkan saya apa jugak nuffnang tu? yang saya tau nuffnang itu iklan tapi iklan apa?

kedua yang ni churp-churp ni pulak apa?? yang saya tau burung pastu ada blog tu terangkan bila kita buka akaun churp-churp ni kena buka gak akaun facebook atau twitter.
yang ketiga twitter. apa ek twitter tu? dia macam akaun facebook gak ker? macam myspace? atau frenster??
logo dia lebih kurang Churp-Churp, ke dorang ni adik beradik??  yang saya tau churp-churp tu burung mata besar dan twitter ni lak burung mata kecil.
Soalan keempat apa kena-mengenah sumua semua ni dengan facebook? dan macam mana nak buat connection adatara  antara satu sama lain?
dan soalan last kalau boleh terangkan sekali cara create akaun, alamat address dan apa-apa lagi lah yang berkenaan dengannya. Saya harap ada orang yang tampil kehadapan dan turun padang terangkan saya pasal entry ni. kongsi ilmu kan lebih baik hehehe.. terangkan kat komen bawah tu pun boleh, Kalau ada yang lagi baik hati tu boleh hantar detail tadi ke alamat e-mail saya  (skymobileirc@yahoo.com.my atau di KucingMalas@yahoo.com) Terima kasih kawan-kawan.

Thursday, November 4, 2010

Resepi Biskut Hati


Bahan-Bahan:

2Kg Hati yang segar dan matang.
2Kg Budi yang luhur
3Kg Kefajaman agama
2 Camca fanila persefahaman dan sedikit sejiwa.
Jangan lupa perisa senda gurau secukup rasa, masam, manis, tangis, tawa dan sedi
dan sediakan perasaan cemburu jika perlu

Cara Membuatnya:

Campurkan dan gaulkan 2kg hati matang dan segar tadi dengan 2kg budi yang luhur.
kacau sehingga naik. Kemudian, biarkan biarkan di jemuran sehingga 2 hingga 3 tahun agar hasilnya
benar-benar memuaskan dan membahagiakan. 3kg kefahaman agama di pikul dan di pupuk
sehingga naik dan campurkan 2 camca fanila kefahaman dan sejiwa tadi ia perlu agar masa bercinta
nanti tidak melampaui batas dan mendapat keredhan yang Maha Esa.
2 camca kecil ketulusan dan di campurkan dengan perasaan senda gurau secukupnya rasa masam,
manis, tangis dan dan tawa. campurkan juga perasaan cemburu jika perlu hehe tapi kalau rasa-rasa
tak nak pun boleh jugak tapi saya saran kan kena campur tapi jangan lah terlalu banyak sebab
ia akan merosakkan cinta itu nanti. Jika semua telah selesai dan ini lah hasilnya "Cinta yang Manis perasanya"

Wednesday, November 3, 2010

Pengayangkah Aku!!!?

Assalamualaikum kawan-kawan. Korang dah baca lom entry kat atas tu huhu.. ceritanya macam begini, Aku ada kenal seorang gurl kira cantik gak lah dia ni. Orangnya bertudung (dalam hati Aku memang suka awek bertudung ni ekekeke) Nama dia aku sebut pun bukan korang kenal kan?? selalu aku panggil awak jew malas nak panggil panjang2 huhuhu.. Awek ni aku kenal dalam seminggu yang lepas tapi tak pernah jumpa lagi InsyaAllah nanti ada masa masa free aku datang lah tempat p dia hahaha.. so, berkenalan lah kami. dia pon macam aku gak baru putus cintan cintun hahaha bak kata dia "Alaa wat per nk frus, bunga bukan seekor bunga bukan sekumbang, belalang bukan seekor" hahaha ada lak belalang. semalam aku SMS lah dia sampai kul 5 subuh. Tahan gak awek ni tak mengantok. ini antara massage aku ngn dia. hempon ku berbunyi SMS "Lagu Kangen Band - Yakin lah aku menjemputmu-" So aku buka msg

Dia: Bila Allah cpt memakbulkan doamu, Maka dia menyangimu. Bila Dia lambat
memakbulkan doamu, Maka dia ingain memuji mu. Bila dia x memakbulkan doa mu,
maka Dia merancang sesuatu yg lebih baik buatmu. Semoga kita mampu menempuhinya dgn
penuh kesyukuran, ketakwaan & keikhlasan dan sedikit pengorbanan.

Aku: Terima kasih krn mengingai kan sya yg lupa =)

Dia: Emm yea, bz ke? sOry distb awak memalam ni.

Aku: eh x de la.. x gangu pon. aSal 2,3 ari ni awk x msg sya? lupa kat sya la tu.. -sad-

Dia: Aik?? sy slalu msg awk tpi msti pending jak msg sya 2. 
kenapa off nFon? Hurmmm.. sampai hati awk =(

Aku: hehe bkn oFF la tapi sya x nk ganggu awk. ni awk sht x?
mcm ner ngn papper xm, dah habis kn?? ok x?

Dia: emm ye la 2. Lom lgi esok las papper. Awk sht??

Aku: Allhamdullilah sya sht awk. klo sya x sht awk tlg rawat sya ye huhuhu.
pape pon sya doa kn kecemerlangan awk. awk x rindu sya ke ni?

Dia: ok, thnk dOakn ya! huhu wiNdu ba, 2 yg slalu msg.. tp msti x sampai, pending jak.
Bila dah smpa x d reply pu huhu.. awak yg x rindu sya. setianya lah sya
tunggu msg awk d sini :(

Aku: sya pun rindu awk gak tpi masa x mengizinkan sya msg awk.
maaf ye sibuk sikit ngn kerja.. bnyak art work kena buat..
sampai umah trus ttdo. sya mta mf skali lgi. (cuba utk memujuk dia)

Dia: owh.. yla, sya mf kn awk.. klo iya pon bg tau la. 
bg msg sepatah kata pon x pew wak

Aku: ok3x pasni di mana pun sya, sya tetap bg msg kt awk.
Cenyom ckit xmo la cedih2x x comey la (aku cubua utk memujuk lg)

Dia: =D swet smile 4 u lang.

Aku: ha!! mcm tu la kan cantik tu :)

Dia: Pandai awk mememujuk ye :p

Aku: hahaha mana ada, sya cuma x nk awk sedih2 mlm2 x elok.

Dia: yla tu hehehe

Aku: ini awak tngah wat apa??

Seminit x bbalas msg sya. hurmm..Aku antr msg lgi.

Aku: huik p mana?? buat air la tu?? :s

Dia: ops!! hahaha awk ni mcm tau2 jak. hehe

Aku: tau la, kn ati sya ada pada awk hahahaha.

Dia: Hurm yla tu.. hehehe..

Aku: ha tngok senyum maknanya betol la tu kan :p

Dia: malu sya hahahaha..

Aku: besar jgak kemaluan awk ni hahahaha.. 

Dia: hahaha awkkkkkk!!! eee!! geramnya :@

Aku:  ekekeke :p

Dia: awk, sya syg awk, awk slalu jak buat sya gembira.
terima kasih ya wak.

Aku: hehe kita kan kwn. jdi tgas sya bg awk gbira hahaha.

Dia: hehe btol. kmana2 jak sya p sya mesti bwa tepon sya ni 
sya tunggu gak awk msg. tp hamper!!

Aku: awk, klo kita ada jodoh mcm ner?? (saja nk usik dia)

Dia: huhu ntah la.. redha jak la. x leh tolak kn?

Aku: redha tu tandanya terima hahaha..

Dia: hehe ntah la.. huhu

Aku: malu la tu (aku mengisik lgi)

Dia: eeee jht nya awk. awk ni baik la.. sya suka kwn ngn awk.
x kedekut. charing.. :p

Aku: erk.. jht tpi kata baik mcm na tu?? hahah jgn mrh nti kena jual

Dia: eeeee!!! i mine sya happy dpt kwn ngn awk. huhu d jual pon
xda nilai wak.. hahaha..

Aku: uik x da nilai?? anak dara org RM10 ribu tu hahaha..

Dia: hahaha merepek.

Aku: awk x ngantok ker ni.. cian awk bjga memalam ni..

Dia: emm.. mengantok gak la ckit2 tp msg ngn awk ni pai pgi sok pun no hal

Aku: hehe jga kesihatan tu.. klo msg smpai sok pagi ada gak org x p class ni kang
lgi2 ngah xm ni.

Dia: wah, awk ni memahami la hehe.

Aku: hehe jom la kita tido sok kita msg lagi.

Dia: jom :D

Aku: slmt mlm wak, semoga mlm ni awk mpi kita nikah hahaha.. Assalamualaikum.

Dia: hahaha merepek jak awk ni.. hehe ok.. walaikum salam syg awk.

Aku: syg ak gak :p

Dia: :p

Aku:: haha p tido nuh..

Dia: daaaa :p
 
© Copyright and Design by ellang
..:| Hak cipta terpelihara oleh http://ellangdesign.blogspot.com |:..