Tuesday, November 23, 2010

Cinta itu indah atau menyakitkan?


Setiap orang mempunyai makna cinta yang tersendiri. Ada yang kata, cinta itu menyakitkan dan jangan kau hampirinya. Tetapi, ada juga yang kata, cinta itu mengasyikkan sehingga kau akan terbawa-bawa dengan ombak asmaranya. Dan ada juga yang kata, cinta itu indah dan tiada ungkapan yang dapat menyatakan maksud cinta yang sebenar.

Bagi yang mengatakan bahawa cinta itu menyakitkan, ianya memang benar. Walau sepadan mana pun sepasang kekasih itu, akan ada juga masalah yang timbul. Ianya boleh diibaratkan, langit tak semestinya sentiasa cerah. Dalam berkapel ini, kita memang tidak boleh lari dari masalah. Bahkan, kita sendiri yang perlu menghadapinya dan juga menyelesaikan masalah tersebut.


Kesakitan cinta ini makin terasa ngilunya apabila sebuah pasangan itu hancur musnah. Apa yang dijanjikan selama ini, menjadi dusta belaka. Ketika baru sahaja clash, semuanya menjadi tak kena. Semuanya dipersalahkan. Itu tak betul, ini tak betul. Terasa diri ini dihimpit oleh sebuah keretapi dan tiada siapa yang ingin menolong.

Jadi, sekiranya anda ingin bercinta dengan seseorang, ingatlah. Cinta ini tak semuanya indah. Dan anda perlu bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan yang berlaku. Yang pasti, dalam percintaan akan ada pasang surutnya perhubungan. Cuma kita tidak tahu, bila ia akan berlaku. Mungkin hari ini, esok, lusa dan bila-bila masa.

Artikel yang berkaitan4 comments:

 1. pastinya indah jika ada keihklasan ..
  tapi skrg org bercinta dgn ikhlas ker ??

  ReplyDelete
 2. kak ieda.. sekarang kebanyakkannya cinta berlandaskan nafsu :)

  ReplyDelete
 3. setuju sgt.... manisnya pertemuan.. pahitnya perpisahan

  ReplyDelete
 4. vote Sophia.. yekan.. indahnya masa bcinta, berjalan di tepi pantai berduan di iringi dengan desuran ombak.. menulis nama berdua di pasiran pantai.. indahnya bila jth cinta.. tapi tu la cinta x sentiasa begitu.. bila timbul kekurangan pada diri kita mula lah bertekak.. last2.. break of the love story.. =)

  ReplyDelete

 
© Copyright and Design by ellang
..:| Hak cipta terpelihara oleh http://ellangdesign.blogspot.com |:..