Thursday, December 16, 2010

Cara mengembalikan Akaun Facebook Ke Profil Lama

Assalamualaikum tuan-tuan, puan-puan, saudara-saudari. Entry hari ini mahu cerita pasal Facebook, korang semua mesti ada ekaun facebook kan? almaklumlah kalau dulu kita tidak mempunyai akaun facebook terasa kuno sangat diri kita, mana tak nya bila pergi rumah kawan-kawan mesti dia orang tanya "he!! ko ada facebook tak? bak lah email nak add ni" entry ini bukan nak cerita pasal cara-cara buka ekaun facebook ye. hehehe tapi nak tulis sikit cara-cara mengembalikan profile baru fecebook ke profile yang lama.


Ramai yang mengomel pasal akaun facebook yang baru, ada yang cakap rimas lah, semak lah, tak teratur lah, susah nak guna lah, tak faham lah, dan banyak lagi yang tidak di puas hatikan. owner dia pun satu! dah lah tukar tanpa persetujuan pengguna. Suka hati dia jew. :@ (Tengah marah ni huk3x)

Ok, siapa-siapa yang nak tukar profile bari kepada yang lama tu boleh ikut langkah-langkah ini.

1. Sign in akaun Facebook anda.

2. kalau dah masuk pergi ke account -> account setting


3. Dekat bawah sekali klik pada deactivate


4. Tandakan pada bahagian i don't understand how to use Facebook. Kalau korang ada create group tandakan semua agar dapat deactivate semua akaun facebook anda.

5. klik pada Counfirm untuk memastikan akaun facebook di deactive. biarkan sehingga 2-3 jam.

6. Selepas 2 atau 3 jam, Sila log in semula akaun facebook anda.

7. Done!!! Tahniah. Akaun anda telah kembali kepada akaun facebook yang lama.

Selamat mencuba. =)

*********
Nota Kaki: Apa2 hal tinggalkan komen ya, nak tau gak berjaya ke tidak. terima kasih

Artikel yang berkaitan



4 comments:

  1. tq2..
    fb aJa da back to normal..
    terima kasih :)

    ReplyDelete
  2. anis da cuba. tpi bertahan 1 hari je.

    ReplyDelete
  3. @cik aJa.. Sama2 :)

    @Cik Anis.. 1 hari jew? ok2x nanti saya buat lagi cara lain pulak.. kot2 kekal sampai bila2..

    ReplyDelete

 
© Copyright and Design by ellang
..:| Hak cipta terpelihara oleh http://ellangdesign.blogspot.com |:..