Sunday, October 31, 2010

5 pantang larang semasa tidur

1- JANGAN TIDUR DGN MEMAKAI JAM
reason: jam boleh menghasilkan radioaktif even sedikit. Cam pepatah sikit-sikit lama-lama jadi bukit...
Fakta Suya: Suya memang boleh kata 24 hours pakai jam.. even tido.. xlengkap rasa bila xde jam.mandi pun pakai jam.. hanya bukak bila perlu, tu pun kejap tu je la.. eg-- wuduk, mandi wajib n so on..

2- JANGAN TIDUR MEMAKAI BRA (girls only)
reason: para pengkaji di Amerika mengatakan bahawa memakai bra melebihi 12jam, boleh mengakibatkan kanser payudara.
Fakta Suya: no komen!

3- JANGAN TIDUR DENGAN HANDPHONE
reason: magnectic field yang dihasilkan oleh electronic gadget boleh merosakkan sistem saraf
Fakta Suya: erm setiap malam pun tidur bertemankan handphone.. memang xleh nk ubah.. camana?? adeyh

4-JANGAN TIDUR DENGAN MAKE UP
reason: bagi masalah kat kulit, xleh nak bernafas gitu
Fakta Suya: a ah.. rimas kot tidur ngan make up.. malas camana pun memang akan bersihkan jugak even kejapan sahaja :p

5-JANGAN TIDUR NGAN ISTERI ORANG
reason: kang xpepasal korang xbangun-bangun dah sebab kena bunuh dek suaminya :)
 **********************************************************************************
nota kaki: Copy dari Blog Me Suya
 **********************************************************************************

Artikel yang berkaitan



0 comments:

Post a Comment

 
© Copyright and Design by ellang
..:| Hak cipta terpelihara oleh http://ellangdesign.blogspot.com |:..